SAŁATKA RYŻOWA Z TUŃCZYKIEM

pyszne plus zdrowe inealne na kolację

Dodany przez: ewasng2

SAŁATKA RYŻOWA Z TUŃCZYKIEM

Z ryżem

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
  • 1 torebka ryżu
  • ½ puszki kukurydzy
  • sól czosnkowa
  • pieprz
  • średnia cebula
  • pół papryki czerwonej
  • zioła do sałatek
  • majonez

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w drobną kostkę, paprykę również w drobną kostkę. Do ostudzonego ryżu dodajemy warzywa, tuńczyka, kukurydzę i przyprawy. Mieszamy z majonezem i chłodzimy w lodówce przez godzinę.
sałatka przekąska kolacja ryż tuńczyk
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze