Sałatka ryżowa z pieczarkami

Przygotowanie: 45 minut Porcja: 400 kcal Składniki na 6 porcji

Dodany przez: mojegotowanie

Sałatka ryżowa z pieczarkami

Warzywne

Czas przygotowania:
Kalorie:
400 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 2 szklanki ryżu
  • pęczek dymki
  • 20 dag pieczarek
  • 20 dag wędzonego sera żółtego
  • 4 ogórki konserwowe
  • papryczka chili
  • 2 łyżki masła
  • 5 łyżek oliwy
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować na sypko, ostudzić. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki. Masło stopić na patelni, usmażyć pieczarki.
  2. Dymki obrać, posiekać razem ze szczypiorem. Ogórki pokroić na plasterki, ser pokroić w malutką kostkę. Chili oczyścić z pestek, posiekać.
  3. Ryż, pieczarki, dymkę, ser, ogórki i chili polać oliwą, wymieszać, przyprawić do smaku.
sałatka wegetariańska pieczarki ryż ser żółty
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze