Dodatek do obiadu i nie tylko! Latwa i ekspresowa w wykonaniu.
Składniki:
srednia glowka kapusty pekinskiej,
duza marchewka,
duza czerwona cebula,
puszka kukurydzy (ok 260g po odsaczeniu),
2 duze ogorki konserwowe,
duze jablko,
3 lyzki jogurtu naturalnego,
4 lyzki majonezu (opcjonalnie),
sok z polowy cytryny (opsjonalnie),
swiezo zmielony pieprz, sól,
Salatka z pekinka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Warzywa i jablko myjemy, obieramy. Kapuste drobno siekamy, marchewke i jablko tarkujemy na tarce o wiekszych oczkach, cebule i ogórki kroimy w bardzo drobniutka kosteczke, kukurydze odsaczamy. Laczymy wszystkie sklaniki. Mieszamy jogurt, majonez, sok z cytryny, doprawiamy i dodajemy do salatki, dokladnie mieszamy i probujemy do smaku. Przechowywac w chlodnym miejscu, mozna dodac natke pietruszki.