Sałatka meksykańska

Sałatka meksykańska z chipsami tacos, pomidorami i szynką z indyka.

Dodany przez: Joanna

Sałatka meksykańska

Z mięsem

Czas przygotowania:
Kalorie:
400 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 40 dag piersi indyka
  • 2 łyżki oleju
  • awokado
  • 2 pomidory
  • puszka kukurydzy (25 dag)
  • 1/2 pęczka kolendry
  • 2 papryczki chili
  • 3 limonki
  • 2 łyżeczki chili w proszku
  • łyżeczka musztardy
  • chipsy tacos
  • 3 łyżki oliwy
  • sól

Przygotowanie

  1. Mięso skropić sokiem z 1 limonki, oprószyć łyżeczką sproszkowanego chili i solą. Usmażyć na oleju z obu stron. Ostudzić, pokroić w plastry.
  2. Awokado obrać, usunąć pestkę, pokroić na cząstki, skropić sokiem z 1/2 limonki. Pomidory umyć, pokroić w plasterki. Kukurydzę osączyć z zalewy. Kolendrę opłukać, otrząsnąć i połowę drobno posiekać.
  3. Papryczki opłukać, pokroić w kosteczkę (z pestkami, jeżeli ma być ostre).
  4. Sok z 1 limonki wymieszać z musztardą, solą, resztą chili, oliwą, posiekaną kolendrą. Resztę limonki pokroić w plasterki.
  5. Na talerzach układać plastry piersi indyka, papryczkę chili, kukurydzę, awokado, pomidory, listki kolendry, plasterki limonki. Polać sałatkę sosem, podawać z chipsami tacos.
  6. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  7. Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
awokado sałatka przekąska pierś indyka tacos sałatka meksykańska
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze