Sałatka chrzanowa

Podane składniki tworzą lekko chrzanowy smak, który można oczywiście zintensyfikować.

Dodany przez: karita

Z mięsem

Czas przygotowania:
Porcje:
7 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 5-6 ogórków konserwowych
  • ok. 200 g papryki konserwowej czerwonej (nie licząc zalewy)
  • 30 dag kiełbasy suchej żywieckiej
  • 4 jajka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 płaskie łyżeczki chrzanu ze słoika
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • sól
  • ewentualnie pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, po czym ostudzić i obrać. Ogórki, paprykę i kiełbasę pokroić w kostkę, wrzucić do naczynia, dodać kukurydzę i pokrojone w kostkę lub przeciśnięte przez krajalnicę do warzyw jajka. Następnie dorzucić chrzan, majonez oraz jogurt. Doprawić solą, w razie potrzeby pieprzem i dokładnie wymieszać. Smacznego.
wielkanoc sałatka przekąska chrzan zakąska
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze