SAŁATKA CEZAR

Przepis na sałatkę - sałatka cezar

Dodany przez: KENWOOD

Z rybami i owocami morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 100 gram sałaty rzymskiej
  • 2 szt. anchois
  • 1 jajko
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • Pieprz
  • Bułka francuska
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • odrobina sosu Worcester
  • 20 gram parmezanu

Przygotowanie

  1. Sos:
  2. Czosnek, musztardę, anchovies, żółtko, oliwę z oliwek, pieprz sos Worcester zmiksuj w malakserze na jednolitą masę.
  3. Parmezan zetrzyj na grubej tarce. Sałatę umyj, wysusz i ułóż w naczyniu. Polej sosem i udekoruj filetem anchois oraz startym parmezanem. Podawaj z tostami z bułki francuskiej
sałatki sałatka przekąska kolacja wegetariańska parmezan Kenwood sałatka cezar
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze