racuszki_z_ryzem

racuszki z ryżem

Ocena:

4.48 (207)

  • 35 min.
Można jeść je suche, z cukrem pudrem lub konfiturą.

Składniki:

  • 1 szkl. ryżu
  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 2 jaja
  • 1/2 szkl. jogurtu naturalnego(lub śmietany)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 1/4 łyżeczki soli

Racuszki z ryżem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować na sypko z dodatkiem soli, przecedzić, ostudzić.
  • 2. Jaja starannie roztrzepać z cukrem waniliowym. Ciągle mieszając,
  • dodawać na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jogurt a
  • na końcu ryż.
  • 3. Na dużej patelni rozgrzać olej i łyżką nakładać nieduże porcje
  • ciasta. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Gorące racuszki podawać z
  • kleksem konfitury lub posypane cukrem pudrem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne