ryz_po_meksykansku

ryż po meksykańsku

Ocena:

4.4 (154)

  • 60 min.
  • dla 8 osób
Bez porównania!!!!

Składniki:

  • 2 szklanki ryżu
  • 4 szklanki wody
  • 0,5 kg gotowego mięsa mielonego
  • puszka kukurydzy
  • puszka groszku
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 duża cebula
  • pomidory w słoiku
  • sól, pieprz
  • papryka mielona
  • bazylia

Ryż po meksykańsku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ryż gotujemy, aż wyparuje prawie woda, owijamy ręcznikiem i dajemy np. pod koc.
  • Cebule kroimy i zasmażamy. na patelnię wsypujemy odsączone wrzywa z puszki
  • ( kukurydza, groszek, fasola), i smażymy chwilkę.
  • Nstepnie cebulke łaczymy z warzywami i jeszcze chwilkę smażymy.
  • Wrzucamy do garnka.
  • Na patelnię wykładamy mięso, doprawiamy i smażymy.
  • Mięso dodajemy do warzyw.
  • Dokładamy pomidory w puszcze. Dodajemy sól, pieprz czarny, mielona paprykę słodką i ostrą.
  • Najważniejsza jest bazylia, jaj proszę dośc sporo dać.
  • Gotować na małym ogniu.
  • Podawać z ryżem
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne