Ryba Zapiekana ze Szpinakiem A'la Mintaj

Ryba zapiekana ze Szpinakiem A'la Mintaj, dobrze nadaje się na obiady,kolacje lub inne imprezy;)

Dodany przez: k-rusin20

Ryba Zapiekana ze Szpinakiem A'la Mintaj

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Kalorie:
350 kcal
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3.5 z 2 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Danie dla dzieci

Składniki

  • -4 filety z mintaja lub pangi
  • -450 g mrożonego szpinaku poszatkowanego
  • -50 g żółtego twardego sera
  • -2 duże pomidory
  • -2 ząbki polskiego czosnku
  • -2 większe łyżki masła
  • -sok z cytryny
  • -pół łyżeczki tymianku
  • -szczypta gałki muszkatołowej
  • -sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Filety z ryby rozmrażamy i odsączamy. Szpinak podsmażamy na maśle i doprawiamy solą, pieprzem i gałka muszkatołową oraz zmiażdżonym czosnkiem.
  2. Do żaroodpornego naczynia wkładamy szpinak , a na nim układamy surowe filety z ryby , wcześniej skropione sokiem z cytryny i oprószone solą oraz tymiankiem. Rybę przykrywamy warstwą pokrojonych w plastry pomidorami, a całość posypujemy startym żółtym serem( starty na dużych oczkach).
  3. Zapiekamy w piekarniku od 15 min. - do 20 min. w 180*C.
  4. Smacznego! ;)
ryby warzywa obiad ryba kolacja zapiekanka dla dzieci pomidor szpinak
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze