ryba_zapiekana_z_warzywami_w_sosie_serowo_czosnkowym

Ryba zapiekana z warzywami w sosie serowo-czosnkowym

Ocena:

4.43 (185)

  • 1 godz. 10 min.
  • dla 4 osób

Pyszne filety mintaja przekładane warzywami, oblane sosem śmietanowo-serowo-czosnkowym.

Składniki:

  • – 6 kostek z mintaja – kilka różyczek brokuła
  • – kilka różyczek kalafiora
  • – 2-3 średniej wielkości marchwie
  • – 2 garści fasolki szparagowej
  • – 30 dag sera żółtego
  • – 500ml śmietany 18%
  • – 2 ząbki czosnku
  • – sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • mąka

Ryba zapiekana z warzywami w sosie serowo-czosnkowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Filety z mintaja rozmroź
  • obtocz w mące i smaż na oleju.
  • Brokuła
  • kalafiora i marchew lekko podgotuj aż zmiękną.
  • Układaj w naczyniu na przemian rybę
  • kalafior
  • brokuł
  • marchew
  • fasolka.
  • Przygotuj sos śmietanowy:
  • śmietana+ wyciśnięte ząbki czosnku+ sól i pieprz+ garść starkowanego sera żółtego.
  • Powstałym sosem zalej rybę z warzywami a wierzch posyp pozostałą ilością sera żółtego. Zapiekaj w 170’C z termoobiegiem aż do momentu zarumienienia się sera na złocisty kolor.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne