Ryba z warzywami w sosie śmietanowym

Filety ryby z zieloną fasolką, szpinakiem i porem w kremowym sosie śmietanowym.

ryba

Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 174 głosów)

Składniki:

  • 600 g filetów morskiej ryby, 2 łyżki soku z cytryny, 450 g zielonej fasolki szparagowej, 1 por, 2 cebule, 250 g młodego szpinaku, 100 ml mleka, 200 ml śmietany 12%, 1 łyżka masła, 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego, 1 łyżka koperku, olej do smażenia, sól do smaku

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Rybę solimy i na niewielkiej ilości oleju smażymy z obu stron. Po zdjęciu z patelni skrapiamy sokiem z cytryny. Fasolkę gotujemy, odcedzamy. Na patelni smażymy cebulę pokrojoną w paski, dodajemy pokrojonego w krążki pora. Całość trzymamy na patelni około 5 minut. Następnie wlewamy mleko i śmietanę, dodajemy masło, fasolkę, szpinak, pieprz cytrynowy. Mieszamy, na wierzch warzyw układamy rybę, posypujemy koperkiem. Zakrywamy pokrywką i doprowadzamy do zagotowania. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy