Ryba z grilla z ryżem i marchewką.

Ryba z grilla nie tylko latem

Dodany przez: luna19

Ryba z grilla z ryżem i marchewką.

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 4 głosów)

Składniki

  • 2 szkl wody
  • 1 szkl ryżu
  • garść suszonych warzyw mieszanych
  • sól
  • 1 łyżka oleju
  • ryba 3 porcje
  • sok z cytryny
  • przyprawa uniwersalna do grilla
  • 1 łyżka oliwy
  • 4-5 marchewek ugotowanych w bulionie
  • 4 łyżki sosu chińskiego Łowicz

Przygotowanie

  1. Wodę na ryż zagotować z solą warzywami i olejem, dodać wypłukany ryż i gotować aż do zgęstnienia. Owinąć garnek w koc i odstawić w ciepłe miejsce.
  2. Rybę oczyścić, skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawą i skropić oliwą.
  3. Marchewkę ugotowaną pokroić w kostkę i wymieszać z sosem chińskim Łowicz.
  4. Rybę upiec na grillu .. Podawać z gorącym ryżem i marchewką w sosie na zimno.
ryby warzywa obiad ryba sos ryż marchew
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

 

Komentarze