ryba_w_ananasie

Ryba w ananasie

Ocena:

4.42 (204)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
Ryba w sosie z ananasem i cebulą. Zaskakujące, ale pyszne połączenie.

Składniki:

  • Ryba (najlepiej filet, ale mogą być też tuszki)
  • puszka ananasa
  • 4 cebule
  • keczup
  • łyżka koncentratu pomidorowego

Ryba w ananasie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rybę kroimy na kawałki, obtaczamy w mące i smażymy.
  • Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy, aż się zeszkli. Ananasa kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Chwilę podduszamy. Dolewamy odrobinę syropu z ananasów i keczupu do smaku. Dla uzyskania ładnego koloru dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne