Ryba wigilijna wspaniała

wspaniała ryba na wigilię ,smakuje wybornie.

Dodany przez: Anullka

Ryba wigilijna wspaniała

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • Filety karpia bez ości ,sandacza lub innej ulubionej ryby 2 duże lub 4 małe
  • 1 marchewka ugotowana al ,dente
  • 1 ogórek konserwowy
  • kawałek sparzonego pora
  • 1 posiekana łyżka natki pietruszki
  • 1 posiekana łyżka koperku
  • sól
  • pieprz cytrynowy
  • olej do smażenia
  • 2 jajka
  • bułka tarta do panierki
  • sok z cytryny

Przygotowanie

  1. Filety umyć (zamrożone odmrozić) wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem,posolić,posypać pieprzem,skropić sokiem z cytryny.
  2. Marchewkę ugotować al dente, wystudzić,pokroić w słupki,sparzyć kawałek pora,ogórki pokroić w słupki,układać na środek ryby,posypać zieleniną, zwijać roladki,spinać wykałaczkami.
  3. Panierować najpierw w bułce ,potem w jajku i na koniec znów w bułce.
  4. Smażyć w 160 st C 9-10 min w frytkownicy lub głębokim oleju na patelni.
  5. Smacznego.
ryby wigilia ryba kolacja nadzienie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze