Ryba w sosie pomidorowym

Pyszna ryba w sosie pomidorowym dla wszystkich...

Dodany przez: Pavel

Ryba w sosie pomidorowym

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Filety rybne 600g
  • pomidory 600g
  • zamiast pomidorów może być koncentrat pomidorowy
  • 3 cebule
  • olej
  • 2 żółtka
  • 10 łyżeczek małych śmietany

Przygotowanie

  1. 1. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki pokroić w ćwiartki.
  2. Tak jak wyżej pisałem nie muszą być pomidory może być koncentrat pomidorowy.
  3. 2. Obrać i posiekać w kostkę cebule i podsmażyć na oleju aż będzie szklista.
  4. 3. Do cebuli dodać pomidory lub koncentrat pomidorowy i przyprawy, duści pod przykryciem 10min.
  5. 4. Włożyć pokroje na kawałki filety, przykryć i duści 20min czasem nawet krócej zależy jaki jest filet najlepiej sprawdzać czy ryba jest miętka.
  6. 5. Rybę wyjąć i trzymać w cieple.
  7. 6. Pomidory przetrzeć przez sito jeżeli bierzemy koncentrat pomidorowy to już nie trzeba pomidorów, dodać śmietanę wymieszana z żółtkami i dodać do sosu, podgrzać aż sos zagotuje się.
  8. 7. Polać ciepłą rybę sosem.
  9. Podawać można z ryżem na szybko lub ziemniakami z dodatkiem surówek lub bez surówek.
ryby obiad ryba sos pomidorowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze