Ryba w ananasie

Ryba w sosie z ananasem i cebulą. Zaskakujące, ale pyszne połączenie.

Dodany przez: mroofkatka

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

Składniki

  • Ryba (najlepiej filet, ale mogą być też tuszki)
  • puszka ananasa
  • 4 cebule
  • keczup
  • łyżka koncentratu pomidorowego

Przygotowanie

  1. Rybę kroimy na kawałki, obtaczamy w mące i smażymy.
  2. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy, aż się zeszkli. Ananasa kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Chwilę podduszamy. Dolewamy odrobinę syropu z ananasów i keczupu do smaku. Dla uzyskania ładnego koloru dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego.
ryby ryba cebula ananas
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze