Ryba po japońsku

Ryba po japońsku doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

Dodany przez: kotka1984

Ryba po japońsku

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 3-4 Filety z dorsza, mintaja lub pangi.
  • Ciasto:
  • 1 szkl mąki,
  • 1 jajko,
  • łyżka Vegety,
  • pół szkl wody
  • Zalewa:
  • 1 szkl wody,
  • 1 szkl oliwy,
  • pół koncentratu pomidorowego,
  • 8 łyżek ketchupu,
  • 3 łyżki octu;
  • 3 płaskie łyżki cukru,
  • sól do smaku.
  • Warzywa:
  • 4 cebule
  • pół słoika ogórków konserwowych
  • słoik papryki

Przygotowanie

  1. Osuszone kawałki ryby moczyć w cieście i smażyć na oleju
  2. Zalewę gotować około 3 minut, odstawić do ostygnięcia.
  3. Wszystkie warzywa pokroić w paski
  4. Wykonanie:
  5. Ułożyć w naczyniu: ryba, warzywa i zalać zalewą. Piec w piekarniku ok 30 minut.
ryby ryba po japonsku .
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze