ryba po japońsku

ryba po japońsku

Dodany przez: arturkowa

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 2.6 z 5 głosów)

Składniki

  • ciasto naleśnikowe: 1 jajko, 3 łyżki mąki, troszkę mleka, 1 łyżeczka "Vegety"
  • zalewa: 2 szklanki wody, 2 łyżki cukru, 2 łyżki octu, szczypta soli, 1/2 szklanki oleju, 1 mały przecier pomidorowy, 4 łyżeczki pkantnego ketchupu, ziele ang, liść laurowy, pieprz mielony
  • Warzywa: 2 duże czerwone papryki, 3 duże cebule, 5 srednich ogórków korniszonów
  • 70 dkg filetów np. z pangi

Przygotowanie

  1. Rybę usmażyć w cieście naleśnikowym, wszyskie składniki zalewy wrzucić do garnka i zagotować. Paprykę pokroić w paski, cebule - w plastry, ogórki - w paski. Usmażoną rybę przekładać na przemian warstwami warzyw, zalać gorącą zalewą, przykryć, schłodzić.
  2. Jest to troszkę coś innego niż "ryba po grecku" i jest samczne.
ryby ryba kolacja filet
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze