Ryba inaczej

Miałam ochotę na rybkę, ale nie taką zwykłą i wyszło coś takiego

Dodany przez: ewasng2

Ryba inaczej

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 2 płaty ryby
  • 25 dag pieczarek
  • bułka tarta
  • przyprawa do ryb
  • sól
  • 2 cebule
  • 1/2 słoika papryki marynowanej
  • 1/2 słoika ogórka konserwowego
  • 2 łyżki keczupu
  • olej

Przygotowanie

  1. Rybę posolić, posypać przyprawą do ryb, pokroić na mniejsze kawałki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju na rumiano z obu stron. Rybę wyjąć a na tłuszczu ze smażenia podsmazyć cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy się lekko zeszkli dodać pieczarki pokrojone w półplasterki, posypać solą i smażyć, aż pieczarki zmiękną. Potem dodać paprykę pokrojoną w kostkę i ogórka pokrojonego w półplasterki. Na koniec dodać keczup, rybę i podlać trochę wodą. Chwilę poddusić razem. Można posypać np koperkiem
ryby grzyby warzywa obiad ryba cebula Papryka ogórek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze