ruskie_nalesniki

Ruskie nalesniki

Ocena:

4.46 (157)

  • 50 min.
  • dla 5 osób
Idealane danie dla milosnikow nalesnikow i ruskich pierogow

Składniki:

  • Ciasto nalesnikowe:
  • 250g maki
  • 1/2 szklanki wody gazowanej
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • lyzka oliwy
  • szczypta soli
  • plaska lyzeczka kurkumy
  • Farsz:
  • 5 ziemniakow
  • 1 cebula
  • kilka lodyzek szczypiorku
  • 250 g bialego sera
  • 1 lyzeczka wegety
  • pieprz

Ruskie nalesniki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Skladniki na ciasto dobrze wymieszac. Usmazyc nalesniki. Ziemniaki ugotowac i rozgniesc. Cebule pokroic w kostke, podsmazyc na oleju z wegeta. Dodac rozdrobnione ziemniaki, podgrzac do ocieplenia. Wylaczyc gaz i dodac pokruszony ser, szczypiorek. Doprawic pieprzem do smaku. Tak przygotowany farsz wykladac na nalesniki. Podsmazyc na patelni, zeby byly chrupiace. To danie swietnie zastepuje tradycyjne i czasochonne lepienie pierogow , dlatego mozna o wiele szybciej delektowac sie ich smakiem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne