Rożki z cebulą

Przygotowanie: 1 godz. Pieczenie: 20 minut Porcja: 190 kcal

Dodany przez: mojegotowanie

Rożki z cebulą

Bez mięsa

Czas przygotowania:
Kalorie:
190 kcal
Porcje:
16 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 3 suszone grzyby
  • 3 cebule
  • 2 suszone śliwki
  • jajko
  • olej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozmrozić. Grzyby moczyć 30 minut w letniej wodzie. Osączyć i posiekać. Cebule obrać, pokroić w kostkę, przelać na sicie wrzątkiem i dobrze odcisnąć. Śliwki drobno pokroić. Łyżkę oleju rozgrzać na patelni, zeszklić cebulę, dodać grzyby i śliwki, smażyć 2-3 minuty. Przyprawić.
  2. Z ciasta wyciąć 12 kwadratów. Na każdym ułożyć porcję farszu, brzegi posmarować białkiem, złożyć po przekątnej na pół i zlepić.
  3. Wierzch posmarować rozmąconym żółtkiem. Rożki piec 20 minut w temperaturze 220 C.
przekąski przekąska cebula ciasto francuskie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze