Rosół z kury

Najlepszy rosół na przeziebienie

Dodany przez: laleczka20

Rosół z kury

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
250 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • Pół kury,
  • marchewka, 2-3
  • pietruszka korzeń, 1
  • pietruszka zielona, pęczek
  • cebula, 1
  • seler korzeń, pół
  • pora, biała część
  • ziele angielskie 2 szt
  • liść laurowy, 2 szt
  • sól, vegeta do smaku,
  • łyżeczka cukru,
  • pieprz biały szczypta
  • makaron jaki chcecie

Przygotowanie

  1. Kurę wkładamy do garnka z dodatkiem odrobiny soli najpierw ją należy obgotować z 15 minut potem odlewamy szumowiny . Zalewamy znowu woda dodajemy marchew ,cebule opaloną nad gazem która nada klarowności rosołowi . Resztę warzyw myje i dodaje do rosołu . Teraz dodaje ziele angielskie , liść laurowy i natkę pietruszki . Rosół z kury gotujemy koło 2 godzin na małym ogniu . po dwóch godzinach doprawiamy vegetą dodajemy czosnek i jeszcze gotujemy z pół godziny i gotowe . 
makaron zupa kura
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze