rosół z kaczki

pyszny rosołek nie tylko na niedzielę, ale i na świąteczne obiady

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
300 kcal
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3.5 z 2 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 1 kaczka,
  • 3 marchewki,
  • 1 pietruszka,
  • 0,5 selera,
  • mała cebula,
  • liść selera,
  • wegeta , pieprz do smaku,
  • woda,

Przygotowanie

  1. Kaczkę umyć, pociąć na porcje, dać do garnka, zalać wodą, dodać obrane jarzyny, liść selera, przypieczoną na ogniu cebulkę, odrobinę wegety, gotowac na bardzo wolnym ogniu do miękkości mięsa, doprawić do smaku przyprawami, podawać z makaronem i zieloną pietruszką.
mięso obiad zupa rosół kaczka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze