Rollo

Domowy fastfood na szybko:)

Dodany przez: Kwiatek

Rollo

Dania główne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 gotowe spody (jak do tortilli)
  • 4 liście kapusty pekińskiej
  • 2 liście czerwonej kapusty
  • ok 100g sera feta
  • pół puszki kukurydzy
  • Na sos:
  • 1 opakowanie jogurtu (np. typu greckiego)
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • 1łyżeczka oliwy z oliwek
  • 3 łyżki startego świeżego ogórka
  • 3 ząbki czosnku
  • niewielka szczypta pieprzu
  • szczypta oregano
  • szczypta suszonego koperku

Przygotowanie

  1. Spody podgrzać w piekarniku. W tym czasie kapustę pekińską rozdrobnić, a czerwoną zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Kukurydzę osączyć z zalewy. Ser feta pokroić. Przygotować sos: Do jogurtu dodać ocet jabłkowy, startego ogórka, i oliwę z oliwek. Czosnek zmiażdżyć lub drobno pokroić i również dodać. Doprawić delikatnie oregano, koperkiem i pieprzem. Wymieszać. Podgrzany spód wyjąć z kuchenki. Ułożyć na nim farsz: obie kapusty, kukurydzę i fetę. Polać delikatnie sosem. Zawinąć górę i dół ciasta, a następnie bok. Żeby lepiej się trzymało, bok można spiąć wykałaczką, lub nałożyć na niego folię aluminiową. Tak samo postępować z drugim podgrzanym spodem. Smacznego!
warzywa obiad wegetariańska kapusta pekińska kapusta czerwona rollo rolo
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze