Roladki z wędzonego łososia

Pyszne roladki z łososia z awokado.

Dodany przez: HannaF

Roladki z wędzonego łososia

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Kalorie:
260 kcal
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 40 dag filetów z pstrąga (bez skóry i ości)
  • pęczek świeżej kolendry
  • 12 plastrów wędzonego łososia norweskiego
  • 4 jajka na twardo
  • 4 owoce awokado
  • 4 limonki ze skórą
  • 2 łyżeczki zielonego pieprzu
  • łyżeczka tabasco
  • ogórek
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. ■ Pstrąga gotować 10 min na parze. Ostudzić, pokroić w kostkę. Kolendrę umyć. Plastry łososia norweskiego rozłożyć na desce i pokroić na trójkąty. Okrawki zachować.
  2. ■ Jajka obrać, pokroić na ćwiartki. Awokado obrać i pokroić w kostkę. Zielony pieprz umyć. Wycisnąć sok z dwóch limonek.
  3. ■ Okrawki wędzonego łososia zmiksować z jajkami, zielonym pieprzem, awokado, połową kolendry, tabasco, sokiem z limonek, solą i pieprzem. Dodać pstrąga pokrojonego w kostkę, wymieszać.
  4. ■ Farsz rozsmarować na łososiu i ciasno zwinąć. Owinąć folią i włożyć do lodówki na 12 godzin.
  5. ■ Ogórek umyć, obrać, pozostawiając skórę po dwóch stronach. Pokroić w plasterki. Pozostałe limonki wyszorować i pokroić w plasterki.
  6. ■ Z roladek zdjąć folię. Przekroić je na pół. Układać po trzy kawałki na talerzu. Udekorować kolendrą, plasterkami ogórków i limonek.
ryby ryba przekąska kolacja łosoś roladki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze