Roladki z mięsa mielonego

Na szybki obiad

Dodany przez: izabela84

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 20 dag sera żółtego
  • 20 dag boczku wędzonego
  • 1 cebula
  • bułka czerstwa
  • szklanka mleka
  • bułka tarta
  • 1 jajko
  • czosnek, sól, pieprz

Przygotowanie

  1. mięso mielone; cebulę podsmażyć, bułkę czerstwa namoczyć w mleku i dobrze odcisnąć, surowe jajko i przyprawy. Wszystko połączyć z mięsem i dobrze wyrobić.
  2. Na woreczku formować z mięsa prostokąty i na to dawać plasterek żółtego sera, boczek pokrojony w kostkę. Zwijać w rulon za pomocą woreczka, formować roladki. Obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć.
mięso obiad roladki mięso mielone
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze