Roladki z karkówki z nadzieniem z sera i pieczarek

danie obiadowe na każdą okazję

Dodany przez: luna19

Roladki z karkówki z nadzieniem z sera i pieczarek

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • na 3 osoby
  • 3 plastry karkówki
  • 200 gr sera białego chudego
  • 2 pieczarki
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • 1/4 cebuli
  • 1/4 papryki
  • przyprawa do mięs
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Karkówkę rozbić trochę młotkiem.. tak by powstały prostokąty,
  2. Przygotować nadzienie. Cebulę przysmażyć na odrobinie tluszczu razem z pieczarkami i papryką, dodać do sera, dodać jajko i przyprawy, wymieszać.. Nadziać plastry karkówki i spiąć wykałaczkami.
  3. Posypać przyprawą do mięs i odstawić na ok 1 godzinę.
  4. Smażyć na wolnym ogniu z każdej strony obracając .. Podać z pomidorem , cebulką i sosem greckim Tzatziki.
ser mięso obiad karkówka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze