roladki_z_karkowki_z_nadzieniem_z_sera_i_pieczarek

Roladki z karkówki z nadzieniem z sera i pieczarek

Ocena:

4.53 (178)

  • 60 min.
  • dla 3 osób
danie obiadowe na każdą okazję

Składniki:

  • na 3 osoby
  • 3 plastry karkówki
  • 200 gr sera białego chudego
  • 2 pieczarki
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • 1/4 cebuli
  • 1/4 papryki
  • przyprawa do mięs
  • tłuszcz do smażenia

Roladki z karkówki z nadzieniem z sera i pieczarek - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Karkówkę rozbić trochę młotkiem.. tak by powstały prostokąty,
  • Przygotować nadzienie. Cebulę przysmażyć na odrobinie tluszczu razem z pieczarkami i papryką, dodać do sera, dodać jajko i przyprawy, wymieszać.. Nadziać plastry karkówki i spiąć wykałaczkami.
  • Posypać przyprawą do mięs i odstawić na ok 1 godzinę.
  • Smażyć na wolnym ogniu z każdej strony obracając .. Podać z pomidorem , cebulką i sosem greckim Tzatziki.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne