Roladki z indyka z warzywami

Przygotowanie: 20 minut Gotowanie: 30 minut Porcja: 330 kcal Składniki na 6 porcji

Dodany przez: mojegotowanie

Roladki z indyka z warzywami

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
330 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 6 cienkich sznycli z indyka (po 15 dag)
  • 12 plastrów boczku wędzonego
  • 2 cukinie
  • 4 marchewki
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szklanki bulionu drobiowego
  • 2 łyżki musztardy z gorczycą
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Cukinię i marchewki umyć, pokroić w długie słupki. Warzywa poddusić na łyżce masła, dolać bulion i dusić ok. 5 min. Odstawić do ostygnięcia.
  2. Każdy sznycel przekroić wzdłuż na pół. Lekko posolić, oprószyć pieprzem i cienko posmarować musztardą. Na każdym plastrze indyka położyć po plasterku boczku, poukładać paseczki warzyw. Natkę umyć, posiekać i posypać warzywa. Sznycle zrolować, tak aby warzywa wystawały, i spiąć wykałaczkami.
  3. Na patelni rozgrzać masło z olejem i porcjami smażyć roladki, rumieniąc je z każdej strony. Wlać 100 ml wody, przykryć i pozostawić na średnim ogniu jeszcze około 25 minut. Podawać oprószone pozostałą natką pietruszki.
mięso obiad cukinia roladki marchewki sznycle z indyka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze