Roladki Schabowe z Ogórem i Papryką

Troszkę pracochłonne ale warto :)

Dodany przez:

Roladki Schabowe z Ogórem i Papryką

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 6 głosów)

Składniki

  • 3 plastry schabu ok 1,5cm (na 3 osoby)
  • 1 mała czerwona papryka
  • 2 średnie ogórki kiszone
  • 1 garść sera żółtego (startego)
  • sól,pieprz,czosnek granulowany (według uznania)
  • 2 jaja
  • 2-3 łyzki mąki
  • bułka tarta
  • olej do smazenia (Ja dałam Kujawski)

Przygotowanie

  1. Schab myjemy osuszamy recznikiem i rozbijamy na cieniutko kazdy kotlecik Doprawiamy sola,pieprzem i czosnkiem Na kazdy plaster schabu rozkładamy cieniutko pokrojona w paseczki paprykę i ogóreczka,posypujemy żółtym serem. Zawijamy (mozna sobie pomóc nitka lub wykałaczką) i panierujemy. Najpierw jajo,maka znowu jajo i bułka. Rozgrzewamy patelnie i dusimy na małym ogniu roladki z każdej strony ok 10 min.(W zaleznosci jakie grube sa nasze roladki) Nastepnie odkrywamy pokrywę patelni i podsmazamy na złoty kolor też z kazdej strony i gotowe . . . :) Podawać z czym kto lubi :-) Ja podałam z ziemnaczkami i surówką z kapusty kiszonej. SMACZNEGO . . . . .
ser obiad ogórek pqapryka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze