Roladki nadziewane farszem pieczarkowym

Pyszne danie, nie tylko na niedzielny obiad. Danie doskonałe na każdą okazje.

Dodany przez: Arvena

Roladki nadziewane farszem pieczarkowym

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • filety z kurczaka
  • pieczarki
  • cebula
  • przyprawy (przyprawa do kurczaka, zioła prowansalskie)

Przygotowanie

  1. Filety poprzekrawać tak by powstał większy płat. Opruszyć przyprawami z obydwu stron. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać pieczarki i smażyć chwilke, aż płyn odparuje. Faesz nakładać na płat, nastepnie zwinąć roladkę. Dokładnie związać nicią lub spiąć metalową wykałaczką. Roladki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec kolejne 50 minut.
  2. Zamiast filetów z kurczaka, można uzyc filet z indyka. Wtedy powstanie jedna rolada.
  3. Życzę smacznego :)
obiad przekąska farsz pieczarkowy drobiowe roladki nadziewane roladki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze