Roladki drobiowe z żółtym serem

Ocena:

4.53 (147)

  • 40 min.
  • dla 6 osób
Pyszne i smaczne roladki drobiowe z serem.

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • 4 plasterki sera
  • sól
  • pieprz
  • jajko
  • mąka
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia
  • wykałaczki

Roladki drobiowe z żółtym serem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Filety z kurczaka opłukujemy pod bieżącą wodą, dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym i przekrawamy wzdłuż na cienkie plastry.Lekko rozbijamy je tłuczkiem do mięsa, by roladki można łatwiej zwinąć, ale jednocześnie uważamy, by nie podziurawić mięsa.
  • Plastry mięsa oprószamy z obu stron solą i pieprzem.Układamy na nich plasterki żółtego sera (możemy również dodać paseczek ogórka konserwowego) i ciasno zwijamy roladki.Dokładnie spinamy wykałaczkami (albo obwiązujemy bawełnianą nicią kuchenną) i panierujemy najpierw w mące, a następnie w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej.
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i na niewielkim ogniu smażymy roladki ze wszystkich stron, aż nabiorą ładnego jasnozłotego koloru.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne