Roladki cielęce faszerowane cukinią.

*****

Czas przygotowania:
70 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 159 głosów)

Składniki:

  • 4 plastry polędwicy cielęcej
  • 1/2 mniejszej cukinii
  • 4 ząbki czosnku
  • mąka do obtaczania
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • papryka słodka mielona

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Polędwicę rozbijamy.
  • Prószymy przyprawami oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
  • Na każdy plaster polędwicy układamy po kawałku cukinii i zwijamy w roladki.
  • Obtaczamy w mące.
  • Zrumieniamy na oliwie.
  • Przekładamy do głębszego garnka... wraz z oliwą na którym je obsmażaliśmy.
  • Zalewamy wodą i dusimy do miękkości na wolnym ogniu.
  • Podajemy na gorąco wraz z sosem w którym się dusiły.
  • Inspiracja własna.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy