Rolada z musem malinowym

Ocena:

4.42 (151)

  • 50 min.
  • dla 8 osób
Przygotowanie: 50 min
Pieczenie: 10-15 minut
Porcja: 180 kcal

Składniki:

  • 8 żółtek
  • 4 białka
  • 10 dag cukru
  • 1/2 szklanki mąki
  • czubata łyżka mąki ziemniaczanej
  • paczka (40 dag) mrożonych malin
  • 25 ml wiśniówki
  • 6 łyżeczek żelatyny

Rolada z musem malinowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Żółtka utrzeć z połową cukru na puszystą masę. Z białek i reszty cukru ubić pianę, delikatnie wymieszać z żółtkami. Dodać przesiane mąki, wymieszać.
  • Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wyrównać, piec 10?15 minut w temperaturze 180 C.
  • Biszkopt wyłożyć na posypaną cukrem ściereczkę, przykryć wilgotną ściereczką, ostudzić.
  • Maliny rozmrozić, osączyć, zmiksować. Żelatynę namoczyć, rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Wiśniówkę i żelatynę wymieszać z malinami, odstawić.
  • Ciasto posmarować musem malinowym, zwinąć. Posypać cukrem pudrem i ew. skórką z pomarańczy.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne