rolada_miesna_w_ciescie_francuskim

Rolada mięsna w cieście francuskim

Ocena:

4.31 (163)

  • 60 min.
  • dla 6 osób
Bardzo dobra rolada :)

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 1/2 kg mięsa wieprzowego chudego
  • 8 dużych pieczarek
  • 2 jajka
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka vegety
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego kotanyi
  • 6-7 plasterków sera mozzarella
  • 1 łyżeczka oleju
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • żółtko do posmarowania rolady

Rolada mięsna w cieście francuskim - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Zmielić mięso,cebulkę przesmażyć na oleju,na złoty kolor.Ciasto francuskie rozmrozić.
  • Pieczarki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem,zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wrzucić do cebuli ,dodać vegetę i dusić około 7 min.Lekko przestudzić, dodać do mielonego mięsa.
  • Do mięsa dodać,bułkę tartą,jajka,przyprawę do mielonego mięsa,pieprz i dobrze wyrobić farsz.
  • Rozmrożone ciasto,przenieść na papier do pieczenia,w razie potrzeby lekko rozwałkować.
  • Na ciasto wyłożyć farsz,najpierw zwinąć boki ,potem środek jak makowiec,ułożyć pokrojony ser mozzarella.Posypać lekko papryką,posmarować żółtkiem i wstawić
  • do piekarnika nagrzanego do 200°C.
  • Piec około 45 min, do zrumienienia ciasta na złoty piekny kolor.
  • Podawać z surówką,i barszczykiem czerwonym, czystym.
  • Smacznego.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne