Rolada krówkowo-kakaowa

Ocena:

4.39 (164)

  • 60 min.
  • dla 5 osób

Ozdobne ciasto!

Składniki:

  • 4 jajka
  • 17 dag mąki
  • 15 dag cukru
  • łyżeczka kakao
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 40 dag masy kajmakowo-kakaowej
  • 150 ml śmietany 30%
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • łyżeczka żelatyny

Rolada krówkowo-kakaowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Jajka ubij z cukrem, dodaj mąkę i proszek do pieczenia
  • 2. Wymieszaj
  • 3. 3/4 ciasta wylej na blachę wyłożoną papierem i rozprowadź łyżką
  • 4. Pozostałe ciasto wymieszaj z kakao i wylej na jasne ciasto
  • 5. Piecz 15 minut w 180 st. C
  • 6. Ciasto przełóż na ściereczkę
  • 7. Odklej papier, połóż go na cieście i zwiń w roladę
  • 8. Odstaw do wystygnięcia
  • 9. śmietanę ubij z cukrem pudremm i wymieszaj z żelatyną
  • 10. Ciasto rozwiń, usuń papier
  • 11. Posmaruj masą krówkową, a następnie masą śmietankową
  • 12. Zwiń w roladę i odstaw do lodówki

Porady

Zobacz też: Rolada biszkoptowa z truskawkami

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne