Rogaliki orzechowe

Małe rogaliki, tuczące ale bardzo dobre. Łatwe do wykonania. Polecam.

kruche ciastoDeseryrogaliki

Czas przygotowania:
180 min.
Ocena:

(średnia 4.47 z 176 głosów)

Składniki:

  • Ciasto:
  • 250 g margaryny Palma z Murzynkiem
  • 350 g mąki
  • 125 g orzechów włoskich
  • cukier waniliowy
  • 75 g cukru pudru
  • 3 żółtka
  • Posypka:
  • Cukier puder wymieszany z cukrem waniliowym lub cynamonem

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Z podanych składników zagnieść ciasto. Schłodzić godzinę. Następnie formować ruloniki , kroić na kawałki i wygiąć w łuk . I to tyle. Potem już tylko układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 15-20 minut w temperaturze 200 stopni. Gorące obtaczać w cukrze.
  • Smacznego :)
  • P.S. Do ciasta orzechy dodajemy zmielone, co zapomniałam dodać.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy