Risotto z warzywami

Łączę to, co mam pod ręką i wychodzi obiadek. Oto jedna z wersji

Dodany przez: dusia02022

Risotto z warzywami

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 1,5 szklanki ryżu
  • ok. 30-40 dag gotowanego lub pieczonego mięsa z kurczaka (ja wykorzystuję resztki pieczonego kurczaka z obiadu)
  • ok. 40 dag mieszanych warzyw mrożonych (kalafior, brokuły, fasolka szparagowa)
  • 1 duża marchewka
  • 1 cebula
  • 2/3 szklanki rosołu
  • sól, pieprz, vegeta
  • po łyżce posiekanej natki pietruszki i koperku

Przygotowanie

  1. Ryż i mrożone warzywa ugotować (osobno) w osolonej wodzie. Mięso pokroić, dodać do ryżu, marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, cebulę obrać, pokroić w półplasterki, podsmażyć razem z marchewką, przełożyć do ryżu. Podlać rosołem, dusić ok.10 minut. Dodać ugotowane warzywa, zieleninę, doprawić przyprawami.
kurczak mięso warzywa obiad dla dzieci ryż
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze