Ragout wieprzowe z pieczarkami

Ocena:

4.5 (173)

  • 40 min.
  • dla 8 osób

Ragout wieprzowe z pieczarkami - sycący obiad na chłodniejsze dni i nie tylko! Pyszne połączenie mięsa i grzybów.

Składniki:

  • 80 dag karkówki
  • 10 dag boczku
  • 2 cebule
  • 20 dag pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • papryka
  • 100 ml przecieru pomidorowego
  • 200 ml bulionu
  • 100 ml wytrawnego czerwonego wina
  • 3 łyżki oleju
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • listek laurowy
  • szczypta Ziół prowansalskich PRYMAT
  • papryka słodka, kminek, pieprz, sól

Ragout wieprzowe z pieczarkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Boczek pokroić w kostkę. Cebule obrać, pokroić.
  • Pieczarki obrać, pokroić na ćwiartki. Czosnek obrać, pokroić na plasterki. Paprykę oczyścić z pestek, pokroić na kawałki.
  • Olej rozgrzać w rondlu, przesmażyć boczek. Dodać karkówkę, przesmażyć. Wrzucić pieczarki, cebulę, czosnek i paprykę, smażyć 10 min.
  • Wlać bulion i wino, dodać przecier pomidorowy i przyprawy, dusić do miękkości ok. 1 godziny.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne