Rafaello na herbatnikach

W moim domu często króluje to ciasto.

Dodany przez: Danusia19671

Rafaello na herbatnikach

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
15 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 3 głosów)

Składniki

  • mleko 2 i 1/2 szkl
  • żółtka 3 szt
  • mąka 2 łyżki
  • mąka ziemniaczana 3 łyżki
  • cukier waniliowy 1 szt
  • cukier 1 szkl
  • masło 300 g
  • wiórki kokosowe 250 g
  • herbatniki 4 paczki
  • spirytus do smaku

Przygotowanie

  1. W 1/2 szkl mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną.
  2. 2 szkl mleka zagotować z cukrem, dodać rozmieszaną mąkę z żółtkami i ugotowaćz tego budyń.
  3. Masło utrzeć dodając po łyżce wystudzonego budyniu.
  4. Na końcu dodać kokos i spirytus.
  5. Na blasze położyć herbatniki.
  6. 1-herbatniki
  7. 2-masa
  8. 3-herbatniki
  9. 4-masa
  10. 5-herbatniki
  11. 6-masa
  12. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.
  13. Włożyć do lodówki.
deser cukier herbatniki wiórki kokosowe
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze