Raclette

Przygotowanie: 1 godzina Porcja: 660 kcal

Dodany przez: mojegotowanie

Raclette

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
660 kcal
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 1 kg sera raclette (lub goudy, ementalera)
  • mrożonka „Brokuły” HORTEX Ortika
  • 60 dag ziemniaków
  • 1–2 jajka na twardo
  • korniszony
  • sól

Przygotowanie

  1. ■ Dzięki raclette możesz przyjmować gości bez konieczności biegania do kuchni, potrawa gotuje się od razu na stole.
  2. ■ Ziemniaki ugotować w łupinach. Ostudzić, obrać. „Brokuły” HORTEX Ortika ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Ziemniaki, brokuły, korniszony i pokrojone jajka rozłożyć na talerze.
  3. ■ Ser pokroić na plasterki, ułożyć na szpachelkach, podgrzewać, aż ser zacznie się topić. Gorący ser zsunąć na warzywa.
warzywa przekąska ziemniaki brokuły żółty ser jajka na twardo raclette
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze