Rabarbar do ciasta

idealny do ciast i deserów

Przetwory

Czas przygotowania:
80 min.
Kalorie:
0.00 kcal
Ocena:

(średnia 4.56 z 158 głosów)

Składniki:

  • rabarbar dowolna ilość
  • woda ok 1/4 szklanki
  • cukier do smaku, ja na 2 słoiki musu dałam 3 szklanki cukru, ale to sprawa indywidualna

Kroki wykonania:

  • rabarbar umyć, pozbawić go włókien, pokroić na ok 1 cm kawałki, włożyć do rondla, podlać ok 1/4 szklanki wody i zagotować, zmniejszyć ogień i podgrzewać mieszając aż zacznie się rozpadać.
  • Dodać cukier do smaku, tak jak lubimy i mieszając podgrzewać, aż dobrze zgęstnieje i zacznie płatami spadać z łyżki.
  • Przełożyć do słoików i pasteryzować ok 20 minut

Kalorie: 0.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: