Pyzy ziemniaczane w aromatycznym sosie pietruszkowym z duszonymi kurkami

Poniższy przepis jest propozycją na aromatyczną wersję pyz ziemniaczanych z sosem pietruszkowym z duszonymi na maśle kurkami.

Dodany przez:

Dania główne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 osób
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • opakowanie pyz ziemniaczanych Jawo sos: 40 dag kurek 1/2 pęczka świeżej natki pietruszki 1 duża cebula 3 łyżki masła 1/2 pojemniczka (25 dag) śmietany 12% do smaku: sól i pieprz mielony

Przygotowanie

  1. Przygotowanie: Dokładnie oczyść grzyby, opłucz i osącz, większe sztuki pokrój na mniejsze kawałki. Pokrojoną w plasterki cebulę zeszklij na maśle, dodaj kurki, posiekaj drobno pietruszkę i ok ¾ dodaj do kurek, resztę natki zostaw do przyozdobienia gotowego dania. Duś całość ok. 20 minut na średnim ogniu, tak by sos mógł odparować, dodaj śmietanę, sól i pieprz do smaku. W międzyczasie ugotuj pyzy ziemniaczane Jawo zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu – czas gotowania 7 minut. Polej gorące pyzy sosem i posyp resztą natki. Wskazówka: Jeśli nie mamy świeżych kurek z powodzeniem możemy wykorzystać powszechnie dostępne w sklepach kurki mrożone. Smacznego! jawo.pl
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze