pyzy gały

gały smakują dokładnie tak samo jak pyzy... robi sie je błyskawicznie !!!

Dodany przez: salatka

Pierogi, kluski i knedle

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • składniki
  • 1,5 kg ziemniaków
  • 1 chleb tostowy

Przygotowanie

  1. 1.ziemniaki obrać i zetrzeć na drobnej tarce
  2. 2.chleb tostowy pokroic w drobną kostkę
  3. 3.wymieszać składniki
  4. 4.uformować w kulki lub podłużne pyzy
  5. 5. gotować ok.10 minut od wypłynięcia "pyzów" na wierzch
  6. Smacznego
  7. najlepiej smakują pokraszone z ogórkiem kiszonym ;)
obiad ziemniaki pyzy gały
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze