pyszny obiadek

kapustę gotujemy na słodko-kwaśno, filet z piersi

Dodany przez: kamila1957

pyszny obiadek

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • filet drobiowy
  • bułka tarta
  • łyżka mąki
  • jajko
  • vegeta
  • pieprz
  • nać pietruszki
  • łyżeczka masła
  • kapusta
  • koperek
  • kostka drobiowa
  • sól,pieprz,cukier, kwasek cytrynowy,listek laurowy,ang.ziele,
  • łyżka masła lub innego tłuszczu

Przygotowanie

  1. filet drobiowy myjemy,osuszamy robimy kieszeń(nacinamy w srodku)
  2. pieprzymy, solimy do środka wkładamy masło i posiekaną nać
  3. obtaczamy w mące,następnie w jajku i bułce tartej lekko dociskamy
  4. smażymy na złoty kolor
  5. kapustę kroimy drobno wkładamy do garnka wlewamy wodę
  6. wkładamy przyprawy oprócz octu czy kwasku
  7. kiedy kapusta dochodzi wsypujemy koperek
  8. na koniec gotowania doprawiamy octem i do smaku wg uznania
mięso warzywa obiad przekąska kapusta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze