Pyszne zapiekanki z mięsem mielonym

Wspaniały podwieczorek na ciepło

Dodany przez: Mysia

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
300 kcal
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 8 bułeczek kajzerek
  • 2 cebule
  • 85 dag mięsa mielonego
  • słodka papryka w proszku
  • łyżka oleju
  • 3 pomidory
  • 15 dag startego żółtego sera
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. 1.Kajzerki rozkrój, ścinając wierzch na 1/3 wysokości, wydrąż miąższ, następnie skrop go chłodną wodą i odstaw.
  2. 2.Obierz i posiekaj cebulę.Dodaj do mięsa. Dołoż także odciśnięty miąższ z kajzerek. Przypraw solą, pieprzem i papryką. Wymieszaj. Na gorący olej wrzuć masę, smaż na dość dużym ogniu, ciągle mieszając.
  3. 3.2 pomidory pokrójna ćwiartki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kosteczkę. Masą miesną napełnij bułeczki, posyp pomidorami i startym serem. Zapiekaj 12 minut w temperaturze 200 stopni. Na 2 minuty przed końcem pieczenia mięso przykryj wierzchami bułeczek. Podawać udekorowane plasterkami pomidora i natką pietruszki
mięso przekąska kolacja zapiekanka Zapiekanki bułeczki podwieczorek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze