Pyszna zupa z sałaty

Ta mało znana zupa z sałaty jest ulubioną zupą mojej rodziny.

Dodany przez: barb01

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • Radzę ugotować od razu duży, 5 litrowy, garnek tej zupy, bo znika bardzo szybko:).
  • 4 głowki sałaty masłowej, 1/5 kg gotowanego boczku, 1,5 szkl. jogurtu naturalnego, 0,5-1 kg ziemniaków, sól, pieprz, 3-4 łyżki octu, maggi, Ziarenka smaku lub Vegetta, Łyżka cukru (dowolnie)

Przygotowanie

  1. wypłukać, oczyścić i porwać na mniejsze kawałki listki sałaty
  2. obrać i pokroić w kostkę ziemniaki
  3. boczek pokroić na cienki plastry
  4. zeszklić boczek w garnku
  5. dodać kawałki sałaty i smażyć aż ściemnieją
  6. zalać wodą, gotować
  7. wrzucić ziemniaki, ugotować
  8. dodac ocet, maggi, sól, pieprz i Ziarenka smaku
  9. zabielić jogurtem, zagotować
obiad zupa sałata
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze