Biszkopt w polewie czekoladowej

Ocena:

4.46 (201)

  • 60 min.
Szybkie, efektowne i łatwe w przygotowaniu biszkoptowe ciasteczka.

Składniki:

  • Biszkopt:
  • 9 jajek
  • 1,5 szk. cukru
  • 1,5 szk. mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Polewa czekoladowa:
  • 4 łyżki cacao
  • 8 łyżek czubatych cukru
  • 2/3 masła lub margaryny
  • 4 łyżki wody
  • wiórki kokosowe

Biszkopt w polewie czekoladowej - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Białka ubić na sztywną pianę, dodawać po jednym żółtku, cukier i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylać ciasto na formę i piec 30 min.
  • Cacao, cukier, masło i wodę zagotować ciągle mieszając przez 5-10 min.
  • Po upeczeniu zaczekać aż biszkopt wystygnie, pokroić go w kwadraciki i każdy kawałek obtoczyć w gorącej polewie, a potem w wiórkach kokosowych.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne