Puszyste biskwity z malinami

Przygotowanie: 20 minut Pieczenie: 10-15 minut Porcja: 250 kcal

Dodany przez: mojegotowanie

Puszyste biskwity z malinami

Desery owocowe

Czas przygotowania:
Kalorie:
250 kcal
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 5 jajek
  • 1/2 szklanki cukru
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki masła
  • 1 i 1/2 szklanki kremówki
  • 30 dag malin
  • 5 łyżek cukru pudru

Przygotowanie

  1. Maliny przebrać i opłukać.
  2. Masło stopić i wystudzić.
  3. Białka ubić z połową cukru.
  4. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem. Do masy żółtkowej przesiać obie mąki, wlać masło, wymieszać.
  5. Ciasto połączyć z pianą z białek.
  6. Na pergaminie narysować 12 kółek o średnicy ok. 13 cm. Pergamin ułożyć na blasze. Koła wypełnić ciastem (najlepiej wycisnąć je spiralnie ze szprycy).
  7. Piec 10-15 minut w temperaturze 200 C.
  8. Upieczone biszkopty oderwać od papieru, złożyć na pół i zostawić do wystygnięcia.
  9. Oziębioną kremówkę ubić z cukrem pudrem.
  10. Bitą śmietanę oraz maliny nałożyć do ostudzonych biszkoptów.
deser maliny kremówka biszkopty
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze