puszek

Ocena:

4.45 (177)

  • 2 godz. 40 min.
Przepis pochodzi z książki Siostry Anastazji

Składniki:

  • 15 dag masła
  • 15 dag masa krówkowa
  • 3 łyżki słodkiego mleka
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 30 dag płatków migdałowych
  • Bita śmietana I
  • 1/2l. kremówki
  • cukier puder do smaku
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • Bita śmietana II
  • 1/2l. śmietany kremówki
  • cukier puder do smaku
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • kakao do koloru
  • Dodatki
  • paczka okrągłych biszkoptów
  • masa krówkowa
  • biszkopt z 4 jaj

Puszek - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Upiec biszkopt i wystudzić.Na zimny biszkopt wyłożyć masę krówkową ( wcześniej puszkę z masą zanurzyć na kilka minut w gorącej wodzie) Składniki na masę migdałową podsmażyć, wsypać płatki migdałowe i ponownie podsmażyć, wyłożyć na masę. Ubić pierwszą śmietanę dodając cukier i żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szkl. wody. Wyłożyć na masę migdałową. Ułożyć biszkopty, ubić drugą śmietanę z cukrem, żelatyną oraz kakao i wyłożyć na biszkopty. Całość można oprószyć startą czekoladą i schłodzić
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne