Pulpeciki z marchewka i kaszą manną

Bardzo delikatne pulpeciki, idealne dla dzieci

Dodany przez:

Pulpeciki z marchewka i kaszą manną

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 500 gram łopatki wieprzowejęso
  • 2 jaja
  • 2 łyżki kopru
  • 4-5 łyżek kaszy mannej
  • 2 średnie marchewki
  • sól ziołowa
  • pieprz
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej

Przygotowanie

  1. Mięso mielimy, dodajemy do niego jajka, kasze manna, koper posiekany drobniutko oraz sól i pieprz do smaku. Wyrabiamy na jednolita masę. Lepimy kulki średnicy 2 cm, obtaczamy w mące kukurydzianej i wkładamy do garnka. Na wierzch wsypujemy startą marchewkę. Zalewamy gorącą wodą( ew bulionem ), tak aby przykryć pulpeciki. Gotujemy 25-30minut. w medzy czasie próbujemy czy nie trzeba dodać odrobiny soli.
  2. Można zaprawić śmietanką
  3. Dzięki kaszy mannej pulpeciki są delikatnę i bardzo miękie
mięso obiad dla dzieci łopatka koper marchew pulpet
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze